19 april 2008

Festmiddag

Efter att ha syndat igår med diverse fikabröd ville jag äta något gott och relativt fettsnålt. Då blev det bakad potatis med räkor och romsås. Enkelt och supergott. Här kommer mitt recept.

Bakad potatis med räkor och romsås

  • Räkor med skal
  • Bakad potatis
  • Turkisk yoghurt
  • Stenbitsrom (valfri sort)
  • Silverlök
  • Valfri grönsallad

Skär ett kryss i potatisarna lägg dem sedan i foliépaket och in i ugnen på ca 225 grader. Skala räkorna, jag räknar med ca 500 g per person. Blanda valfri mängd av yoghurten med romen. Hacka och blanda de grönsaker du valt till salladen. Hacka löken, antingen kan man ha den på sidan om eller blanda i den i såsen eller i salladen. Ta ut potatisarna efter 1-1½ timme.
Färdigt att ätas. Gott och fettsnålt.

Inga kommentarer: